top of page
Författare Anders Gréen

Om


Sedan debuten 2021 har Gréen utkommit med tre romaner, sviten om den gåtfulle kriminalinspektören Fritz Mayer. Anders breddar sin repertoar. I maj 2024 gavs feelgood-romanen Hjärtats gömda kammare ut på Slug Nest Records.

"Boken känns så äkta och verklig, den är både varm och dramatisk. /.../ Den får 4+ av 5. Kan varmt rekommendera denna!" (lasaochfika på Instagram)

Utgivning

skm.png

Skolan blir på dödligt allvar för anställde Jonny Pedersen när han hittar en avliden person, som han känner igen, på skolgården. Jonny inser att hans bristande agerande kan ha med saken att göra och beslutar sig för att på egen hand ta reda på vad som egentligen hänt och varför.

   Snälla, krama mig (2021) är en psykologisk thriller som finns i tryckt form och som e-bok. Läs mer.

- Recension 1.

- Recension 2.

- Recension 3.

- Studiehandledning.

dio_2.png

Sjuksköterskan Anna är beredd att omvärdera sina principer. Men när hennes man och en ung flicka offras för ett högre syfte har det definitivt gått för långt. Anna måste nu stå sitt kast, väcka sin inre drake till liv och möta ondskan innan det hemska blir värre.

   Draken inom oss (2023) är en spänningsroman som finns i tryckt form, som e-bok samt som ljudbok. Läs mer. 

- Pressrelease.

- Recension 1.

- Recension 2.

- Lyssnarprov ljudbok. 

mbs.png

En människa i kris börjar skriva dagbok efter långt gångna planer på att ta självmord. Alla tankegångar visar sig handla om att bekämpa hjärnspöken, och bearbeta rädslan för utanförskap. Men tiden springer i väg och beslutet om liv eller död behöver fattas innan det är för sent.

   Monstret bakom spegeln (2022) är en dagboksroman som finns i tryckt form, som e-bok samt som ljudbok. Läs mer.

- Recension.

- Pressrelease.

- Lyssnarprov ljudbok.

hgk.png

Phil Goodman lever ett gott liv, men saknar en god vän att prata med. Sambon, perserkatten Schabo, är visserligen trevligt sällskap men har sällan något att tillägga i diskussionerna.  Under en händelserik sommar möter Phil nya och gamla bekantskaper. Han lär känna dolda sidor av sig själv och påbörjar en förändring mot det okända.

   Hjärtats gömda kammare är en feelgood-roman som finns i tryckt form, som e-bok samt som ljudbok. Läs mer.

- Pressmeddelande.

- Läsprov e-bok.

- Lyssnarprov ljudbok.

Citat

”Det var full fart från första sidan till sista sidan och jag vill ha mer! Så hela eftermiddagen har jag varit okontaktbar, det gick inte att lägga ifrån sig den, man var ju tvungen att läsa klart! En stark 5:a av 5." (Om Draken inom oss)

agnethas_boktips 

(Instagram)

”... förde tankarna till en spännande film med många snabba vändningar, intriger och en blandning av goda och onda karaktärer. En del händelser var spektakulära vilket också bidrog till en filmisk känsla." 

(Om Draken inom oss)

martinas_bokhylla (Instagram)

"Spännande med en annorlunda kriminalroman som utspelar sig på en skola. /.../ Läs gärna boken - den är spännande! Särskilt slutet ... /.../ Det finns mycket att diskutera kring när man läst den." (Om Snälla, krama mig)

Lena Fredriksson

"Slutet får mig att höja på ögonbrynen. Jag tyckte mycket om boken och det gick fort att läsa. /.../ Alla som någon gång funderat över det här med vinster i välfärden och huruvida man ska profitera på skolvärlden bör läsa den här boken. Betyg 4 av 5."

(Om Snälla, krama mig)

lasbulle (Instagram)

”Anders sätter fingret på något som flera hamnar i, att må dåligt men inte riktigt veta vad det beror på. /…/ Boken väckte många tankar om existentiella frågor men är samtidigt lättläst." (Om Monstret bakom spegeln

Camilla Hansson (bokluckan.se)

”En gripande läsupplevelse. /…/ En riktigt spännande historia som hugger tag i en.” 

(Om Monstret bakom spegeln

Sara Alkner

"... flera roliga, men även sorgliga, karaktärer som balanseras i en fin

våg. Jag kan inte låta bli att tycka om Martina, le åt Totten och många skratt åt katten Schabo." 

(Om Hjärtats gömda kammare)

Testläsare

"... välskriven, varm, humoristisk. /.../ Kan verkligen rekommendera denna varmt.

(Om Hjärtats glömda kammare)

agnethas_boktips (Instagram)

"Boken känns så äkta och verklig, den är både varm och dramatisk. /.../ Den får 4+ av 5. Kan varmt rekommendera denna!"

(Om Hjärtats gömda kammare

lasaochfika (Instagram)

Lyssna

Kontakt: andmargre@gmail.com

bottom of page