top of page

"Spännande med en annorlunda kriminalroman som utspelar sig på en skola. /.../ Läs gärna boken - den är spännande! Särskilt slutet ... /.../ Det finns mycket att diskutera kring när man läst den." 

Lena Fredriksson

 

I psykologiska thrillern Snälla, krama mig (2021) av Anders Gréen blir skolan på dödligt allvar för anställde Jonny Pedersen när han hittar en avliden person, som han känner igen, på skolgården. Jonny inser att hans bristande agerande kan ha med saken att göra och beslutar sig för att på egen hand ta reda på vad som egentligen hänt och varför. 

En tidig höstmorgon upptäcker Jonny en död kropp på den skola där han arbetar. Den kriminologiska expertisen menar att det är högst sannolikt att någon på skolan har en koppling till dödsfallet.

   Jonny lider av ett samvetskval. Hans bristande agerande kan eventuellt ha bidragit till dödsfallet och hans ånger driver honom till att försöka hitta en förklaring till det inträffade. Med stöd av sina nedtecknade upplevelser och minnen börjar han leta efter ledtrådar samtidigt som polisens utredning fortskrider.

   Det som har hänt och händer får Jonny att inse att barn och ungdomar i mångt och mycket får betala priset för samhällets förändringar. Vuxenvärlden ger allt oftare den unga generationen mindre och mindre uppmärksamhet och lämnar dem ensamma åt sitt öde.

   Samtidigt skakas Jonnys tilltro till samhället om i grunden. I takt med att allt fler välfärdssektorer privatiseras öppnas marknaden upp för olika aktörer som konkurrerar om samhällsmedborgarna som om de vore handelsvaror.

   Romanen Snälla, krama mig är en psykologisk thriller som belyser ett mörker som kan vara en mardröm för varje ungdom, för alla föräldrar och för samtliga som värnar om dem som ska forma vår framtid. 

Resurser kopplat till utgåvan:

Tryckt form

E-bok.

- Recension 1.

- Recension 2.

- Recension 3.

- Studiehandledning.

skm.png

Kontakt: andmargre@gmail.com

bottom of page